Πατάτες Φούρνου με Γαρίδες

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό γαρίδες
1 φλιτζάνι τυρί σόγιας τριμμένο
1 φλιτζάνι ταχινέλαιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 ντομάτες
Χυμός 2 λεμονιών
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 κουταλάκια μουστάρδα
Ρίγανη, πιπέρι πράσινο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί. Χρησιμοποιούμε ταχινέλαιο, το οποίο ρίχνουμε στις πατάτες στο ταψί, μαζί με ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, πράσινο πιπέρι και λίγη μουστάρδα. Τα βάζουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε ελάχιστο λεμόνι και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο να ψηθεί περίπου 50 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζουμε ροδέλες φέτες από ώριμες ντομάτες και μόλις ψηθεί το φαγητό, το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω του τις ροδέλες της ντομάτας. Τρίβουμε κασέρι σόγιας, πασπαλίζουμε τις ντομάτες με αυτό και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο επί δέκα λεπτά για να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει γαρίδες σε λίγο νερό. Παίρνουμε το ζουμί τους και το στραγγίζουμε. Του ρίχνουμε λίγο αλεύρι, κορν φλάουρ, μουστάρδα, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και το βράζουμε. Όλα μαζί γίνονται μια όμορφη άσπρη σάλτσα, σαν μαγιονέζα νηστίσιμη. Στο τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Παίρνουμε τις γαρίδες, τις τοποθετούμε πάνω στις μερίδες με τις πατάτες (στο κάθε πιάτο 3-4 γαρίδες) και από πάνω ρίχνουμε την λευκή σάλτσα. Είναι θαυμάσιο αλάδωτο φαγητό, που θυμίζει λαδερό.

Πηγή: monastiriaka.gr