Κολοκυθόπιτα

Υλικά:

½ κιλό φύλλα κρούστας
5 φλυτζάνια του τσαγιού κολοκύθια τριμμένα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας χονδρό σιμιγδάλι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμαι τη φλούδα τους. Τα τρίβουμε στο ρεντέ και τα βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να μαραθούν. Τα στίβουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καρύδι, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το λάδι και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί και λίγο από το υλικό και συνεχίζουμε με λαδωμένο φύλλο και υλικό κρατώντας 3 φύλλα για το τέλος. Τα τελευταία φύλλα για να μην χωρίζουν τα ραντίζουμε ανά ένα με νερό, όπως και το τελευταίο, με το οποίο σκεπάζουμε την πίτα. Χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της.

Πηγή: monastiriaka.gr