Χορτόψωμο

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι)
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ (ή 8 κουταλάκια κοφτά του γλυκού)
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε νερό

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα στρώνουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με φάριν απ, οπότε αφαιρούμε τα διογκωτικά (μπέικιν και σόδα).

Πηγή: monastiriaka.gr